fbpx

Αρχική

  • Created on .

"Η είδηση της ανακάλυψης των εμβολίων έχει προκαλέσει χαρά σε όλη την ανθρωπότητα, συμβαίνει το ίδιο και στο ΣΥΡΙΖΑ;"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό “Δέλτα Τηλεόραση” και το δημοσιογράφο Αντώνη Τελόπουλο, απάντησε σε ερωτήσεις για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας

με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα πρόσφατα γεγονότα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την εμβολιακή κάλυψη των πολιτών από τον Covid 19 καθώς και στο θέμα της τηλε-εκπαίδευσης.   

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης ερωτήθηκε για την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και σημείωσε ότι η στάση αυτή ήταν υπεύθυνη, αφού στόχος ήταν η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τόνισε ότι βρισκόμαστε ήδη στην κορύφωση της δεύτερης φάσης της πανδημίας, μια πολύ δύσκολη κατάσταση που δοκιμάζει τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο. Επισήμανε όμως, ότι ορισμένα κόμματα σκέφτηκαν πως αυτή η δύσκολη συγκυρία θα ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουν μέτωπο κατά της κυβέρνησης, αλλά αυτό που κατάφεραν τελικά είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας. Η συμπεριφορά τους αυτή αποδοκιμάστηκε και η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη. Από την άλλη, σχολίασε ότι η αστυνομία και το πρωί της 17ης Νοεμβρίου έδρασε υπεύθυνα και το μεσημέρι έκανε το σωστό και εφάρμοσε το νόμο. Υπενθύμισε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, ενώ συμπλήρωσε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν ανάλογες απαγορεύσεις σε πορείες. "Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκει έδαφος στο συγχρωτισμό και ο συγχρωτισμός δεν διαχωρίζει εάν η αιτία του είναι μια κοινωνική συναναστροφή ή μια πολιτική εκδήλωση¨, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, απάντησε σε ερωτήσεις για την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον χρονικό σημείο που επέλεξε η κυβέρνηση να παρουσιάσει το εμβολιαστικό προγραμματισμό, ενώ η πανδημία του κορονοϊου βρίσκεται στην κορυφωσή της. Επισήμανε οτι η είδηση της ανακάλυψης των εμβολίων έχει προκαλέσει χαρά σ' όλη την ανθρωπότητα και διερωτήθηκε εάν τα ίδια αισθήματα προκαλεί και στο ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε οτι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει το σχεδιασμό της, καθώς σύντομα θα εγκριθεί το εμβόλιο. Για το λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από τα κόμματα να ορίσουν έναν εκπρόσωπό τους να συμμετέχει στην εθνική επιτροπή εμβολιασμού, καθώς η προσπάθεια θα πρέπει να είναι εθνική. Είναι και ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών να πείσουν τους πολίτες, τόνισε. Ενώ πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση ενημερώνει τους πολίτες άμεσα για όλα τα ζητήματα που άπτονται του κορονοϊου, μεταξύ των οποίων είναι και οι εξελίξεις γύρω απο τον εμβολιασμό.

Τέλος για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα προβλήματα στην τηλε-εκπαίδευση στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ο κ. Γαϊτάνης, υποστήριξε πως η πολιτεία, όπου υπάρχουν προβλήματα εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής καλύπτει άμεσα τις ελλείψεις. Για την περίπτωση της Ηλείας ανέφερε πως παρά τις εκκλήσεις της πολιτείας, οι ελλείψεις δεν είχαν υποβληθεί απο την τοπική αυτοδιοίκηση και πως αύριο το πρωί το Υπουργείο Παιδείας θα έστελνε τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Υποστήριξε, επίσης, οτι η τηλε-εκπαίδευση λειτουργεί πλέον εξαιρετικά, ενω πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια αφού για πρώτη φόρα στην πατρίδα μας 1,6 εκατ. μαθητές, όλων των βαθμίδων, έκαναν μάθημα.  Παρά τα όποια μικροπροβλήματα, που προφανώς θα υπάρχουν, είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που για να συντελεστεί συνέλαβαν πολλοί άνθρωποι μαζί και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να λειτουργούν τα σχολεία με φυσική παρουσία και προχωράει μελετημένα όλα τα βήματα για να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές συνέπειες και το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Τάσος Γαϊτάνης

Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Τάσος Γαϊτάνης
Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Τηλ: +302109444551