fbpx

Αρχική

  • Created on .

"Ο κ. Αλ. Τσίπρας παραμένει ένας αμετανόητος λαϊκιστής"

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης, μίλησε στην «δημοκρατική» για τα θέματα της επικαιρότητας με σημείο αιχμής την αξιοποίηση των πόρων του Εθνικού Σχεδίου

Ανάκαμψης, την διαχείριση της πανδημίας, τις δημοσκοπήσεις αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

• Κύριε Γαϊτάνη, οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγράφουν σαφές και μεγάλο προβάδισμα τόσο στην πρόθεση ψήφου για τη Ν.Δ. σε σχέση με τον Σύριζα, όσο και για τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τον καταλληλότερο. Θα ήθελα το σχόλιό σας, με δεδομένο ότι κλείσαμε ήδη έναν χρόνο από το ξέσπασμα της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού και είναι σαφή τα σημάδια κόπωσης του κόσμου.
Όλοι γνωρίζουμε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη φωτογραφία της στιγμής. Η φωτογραφία αυτή σήμερα δείχνει πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κρίνονται θετικά από τους πολίτες, παρά την κόπωση από την πανδημία. Από την άλλη καταγράφεται η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατυπώσει έναν αξιόπιστο και παραγωγικό προγραμματικό λόγο και τελικά να συσπειρώσει τους δικούς της ψηφοφόρους.

• Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έναν οδικό χάρτη σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα. Τι θεωρείτε ότι σηματοδοτεί το νέο αυτό ξεκίνημα;
Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας, πιο ομαλής κανονικότητας που διαμορφώνεται από την πραγματικότητα του εμβολίου! Το εμβόλιο, ο καλός καιρός και η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων μας δίνουν την δυνατότητα να λειτουργήσουμε, ελεγχόμενα, λίγο πιο ελεύθερα. Πιστεύω λοιπόν πως σταδιακά μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε από τις πιο σοβαρές συνέπειες του κορωνοϊού.

• Στα ελληνοτουρκικά, καθημερινά παρακολουθούμε την γείτονα να συνεχίζει τις προκλήσεις. Η Ελλάδα ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία ενώ προχωρεί σε διακρατικές συμφωνίες. Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Θα ήθελα να τονίσω ότι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης είναι η διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία και η εμπέδωση θετικού κλίματος. Επιθυμούμε την υιοθέτηση μιας θετικής ατζέντας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Έχουμε καλή διάθεση αλλά δεν είμαστε αφελείς! Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην ΝΑ Μεσόγειο και επιδιώκει να μην υπάρχουν τριβές. Όταν όμως υπάρχουν προκλήσεις, θα δίνονται απαντήσεις.

• Πώς είδατε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας;
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του αποφάσισαν να συνεχίσουν το λαϊκισμό, στον οποίο άλλωστε επενδύουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Τσίπρας μετά την κατάργηση των μνημονίων, του ΕΝΦΙΑ και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε υποσχεθεί το 2014, υπόσχεται τώρα νέες διαγραφές χρεών και επανέφερε στο προσκήνιο το λεφτόδεντρο που ξεράθηκε το 2015. Ο κ. Τσίπρας ξεχνά κάτι που θυμούνται όλοι οι Έλληνες. Τα κυβερνητικά του πεπραγμένα! Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από το ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που επιβεβαιώνουν καθημερινά είναι ότι ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας αμετανόητος λαϊκιστής.


• Η κυβέρνηση παρουσίασε τις προηγούμενες μέρες το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0, που αφορά στην αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Δώστε μας μια εικόνα για το πρόγραμμα.
Η αξιοποίηση των πόρων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και στην πρόοδο στα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου τα χρήματα που θα διατεθούν, μαζί με τους ιδιωτικούς πόρους, θα φτάσουν τα 57 δις ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσουν 200.000 θέσεις εργασίας και να αυξήσουν το ΑΕΠ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2026. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία, στην ψηφιοποίηση του κράτους, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων, ενώ θα υπάρχουν και πόροι για μεταρρυθμίσεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο που περιλαμβάνει 170 έργα και μεταρρυθμίσεις.
Το προσχέδιο έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει πάρει τα εύσημα και από Ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες ως ένα από τα καλύτερα προγράμματα.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δουλειά που σκοπό έχει να επενδύσει και όχι να ξοδέψει αλόγιστα αυτά τα χρήματα. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα είμαστε βέβαιοι πως αυτό το στόχο θα τον πετύχουμε.

https://www.dimokratiki.gr/25-04-2021/t-gaitanis-o-k-al-tsipras-paramenei-enas-ametanoitos-laikistis/ 

 

Τάσος Γαϊτάνης

Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Τάσος Γαϊτάνης
Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Τηλ: +302109444551